Concept

TIELT ZOMERT, MEER DAN EEN BUNDELING VAN EVENEMENTEN

Staycation, ofwel volop van het vakantiegevoel genieten in je eigen thuisstad, is hot! Tielt Zomert speelt ook dit jaar hierop in, voor de negende keer op rij. Intussen is het concept ruimschoots gekend. Omdat het zo succesvol is, behouden we in 2019 opnieuw dezelfde formule.

Tielt Zomert bundelt bruisende en zomerse activiteiten in het stadscentrum van Tielt en in de deelgemeenten. Bovendien is er een ruim en gevarieerd aanbod. Tielt Zomert covert de periode van half juni tot Tielt Kermis (eind september). Dit jaar is de junikermis van Schuiferskapelle de opener van Tielt Zomert, en traditioneel is het Tieltse kermisweekend de afsluiter. Daartussen proef je op vele wijzen de Tieltse zomer. Enkele uitschieters zijn uiteraard de Tieltse Europafeesten - dit jaar toe aan de 61ste editie - , het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, het beproefde filmconcept en een reeks theaterwandelingen.

Maar liefst 40 organisatoren van verschillende instanties pronken dit jaar op de affiche. Dat alles maakt dat Tielt Zomert meer is dan louter een bundeling van evenementen. Het is een integraal concept, een zomerse promotie van onze stad, een samenbrengen van organisatoren en mensen, een samen genieten van een fijne zomer in Tielt, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle.

We heten je van harte welkom!