Nieuws

Hier leest u eventuele nieuwsitems.

 

Circusdag zondag 23 september afgelast!

Wegens slechte weersvoorspellingen wordt de Circusdag komende zondag op het Hulstplein afgelast. Wie al tickets voor de voorstelling 'Dom' van Charel & Co gekocht had, krijgt die uiteraard terugbetaald. Contacteer daarvoor de reservatiedienst van Cultuurcentrum Gildhof via reservatiedienst.gildhof@tielt.be.

Dank voor het begrip. 

 

Autoloze Zondag 16 september: verkeersinfo 

Het volledige stadscentrum wordt tussen 12u30 en 18u30 verkeersvrij gemaakt, uitgezonderd voor fietsers, hulpdiensten, personen met een handicap, taxi’s en dokters van wacht. De grote invalswegen blijven open voor alle verkeer. 

Er geldt van 6u00 's morgens tot middernacht een parkeerverbod in de omgeving van de Europahal (Generaal Maczekplein). Ook rond de Sint-Pieterskerk kan er niet geparkeerd worden. Wegrijden van de Patersparking kan niet langs de Patersdreef, wel via de parking van de Collegesite en de Ontvangerstraat richting Sint-Michielstraat.

 

Drive-in Cinema: praktische info 

Op donderdag 30 augustus wordt de parking van de Collegesite omgevormd tot een heuse ‘old fashion’ Drive-in Cinema. 

Zoals eerder meegedeeld is 'Patser' van Adil El Arbi en Bilall Fallah de winnaar geworden van onze filmpoll. De film wordt vertoond vanaf 21u00 (bij zonsondergang) en is gratis.

Op de parking kunnen 100 auto's staan en er zijn ook 150 bijkomende zitplaatsen.

De auto's hebben toegang tot de parking vanaf 19u00 via de Patersdreef.

Er wordt een autofrequentie voorzien, alsook geluidsversterking.

De Jeugdraad verzorgt de catering.

 

Graag tot dan!

 

'Patser' winnaar poll Drive-in Cinema

Onze poll rond de Drive-in Cinema op donderdag 30 augustus is afgelopen ... and the winner is ... 'PATSER' !!

De film van Adil El Arbi en Bilall Fallah behaalde 56% van de stemmen! 'At Any Price' van Ramin Bahrani werd tweede met 24% van de stemmen en 'Het Tweede Gelaat' van Jan Verheyen kwam uit op 20%.

In totaal brachten 1.389 mensen hun stem uit. Bedankt aan iedereen om te stemmen en graag tot binnenkort op de parking van de Collegesite!

 

Tielt naar de film

Op donderdag 30 augustus transformeert de parking van de Collegesite tot een onvervalste Drive-in Cinema, geheel naar Amerikaans model.

Een datum om nu alvast in vetjes te noteren.

Plus: ook jij kan mee bepalen welke film uiteindelijk het grote scherm haalt. Breng je stem uit tot en met 15 augustus via https://bit.ly/2JrPRa2

Beleef het!

 

Tieltse Europafeesten: wijziging uurschema vrijdag 6 juli

Door de kwalificatie van België voor de kwartfinales op het WK voetbal is er een wijziging in het uurschema van de Marktoptredens op vrijdag 6 juli.

Het optreden van Laura Tesoro, dat gepland stond om 20u00, wordt vervroegd naar 18u30.

Om 20u00 wordt de wedstrijd Brazilië - België live uitgezonden op groot scherm op de Markt.

Om 22u00 treden De Kreuners op en om 23u45 Michael Schack. (Indien er verlengingen/penalty’s komen in de wedstrijd Brazilië - België, verschuiven deze optredens naar een later tijdstip.)

 

WK voetbal op groot scherm Alexianenplein. Dinsdag 10 juli om 20u00: halve finale Frankrijk - België

 

WK voetbal op groot scherm Alexianenplein. Zaterdag 14 juli om 16u00: kleine finale België - Engeland